logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
eusta  
#1 Posted : Thursday, July 16, 2020 1:53:19 PM(UTC)
eusta

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/16/2020(UTC)
Posts: 3
Turkey
Location: mersin

Hello,

I came through to create an output device for gmail and i can send report by mail manually with button execute output. Everything seems working properly(subject, body message, report...) but i could not manage to set schedule part for sending reports automatically on scheduled time. I try almost all configurations in edit schedule properties part. When times come, .exe has executed but i dont recieve any email. Please help me about that. Thanks
epf  
#2 Posted : Friday, July 17, 2020 7:26:51 AM(UTC)
epf

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 12/20/2013(UTC)
Posts: 922
Switzerland

Thanks: 14 times
Was thanked: 154 time(s) in 148 post(s)
Check logs in the EventViewer and the Repository Logs sub-folder...
It is often related to user rights as the Windows Task Scheduler executes the .exe with another user context (it is good to check the box 'Run with the highest privileges')

As an alternative, you may use the Seal Report Scheduler:
https://sealreport.org/Tutorials#lineScheduler

eusta  
#3 Posted : Friday, July 17, 2020 7:47:18 AM(UTC)
eusta

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/16/2020(UTC)
Posts: 3
Turkey
Location: mersin

Thanks for reply.
I tried your suggestion. I checked the box 'Run with the highest privileges'
When I clicked ok button I got an error that "Access Denied. (Exception from HRESULT: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED))"
So what should I do?
Thank you
epf  
#4 Posted : Friday, July 17, 2020 8:31:26 AM(UTC)
epf

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 12/20/2013(UTC)
Posts: 922
Switzerland

Thanks: 14 times
Was thanked: 154 time(s) in 148 post(s)
you should run the Report Designer in Administrator Mode...
Or you can use the Windows Task Scheduler itself (Type F9 when you are in the schedule)
eusta  
#5 Posted : Friday, July 17, 2020 8:59:48 AM(UTC)
eusta

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/16/2020(UTC)
Posts: 3
Turkey
Location: mersin

When I run in Administrator mode, I can save now.
But still could not receive email.
Could it be about Tasks? I did not add any task for my report. But as I said before, I can receive email by manually clicking execute output. It is working like that.

epf  
#6 Posted : Friday, July 17, 2020 10:11:14 AM(UTC)
epf

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 12/20/2013(UTC)
Posts: 922
Switzerland

Thanks: 14 times
Was thanked: 154 time(s) in 148 post(s)
No you do not have to add tasks in the report...it should work like this, check your firewall, antivirus, etc...
check first if a schedule on a report folder (HTML result) works fine.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.