logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
tgenc  
#1 Posted : Monday, October 21, 2019 11:10:46 AM(UTC)
tgenc

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/21/2019(UTC)
Posts: 4
Turkey

Thanks: 1 times
Hello there,
I am using windows Server 2016 and installed Oracle Database Access Components on the system. Using Oracle OLEDB connnection to create data source. It is working very well then I try to run it from Designer screen but it can't run when publish it to IIS.
It gives the error below.
Any idea?


Error detail:
Error opening database connection:
The 'OraOLEDB.Oracle.1' provider is not registered on the local machine.

Thanks
Tanzer GENÇ
epf  
#2 Posted : Monday, October 21, 2019 2:13:44 PM(UTC)
epf

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 12/20/2013(UTC)
Posts: 917
Switzerland

Thanks: 14 times
Was thanked: 154 time(s) in 148 post(s)
Did you reboot your server once the oracle driver has been installed ?
tgenc  
#3 Posted : Tuesday, October 22, 2019 5:49:47 AM(UTC)
tgenc

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/21/2019(UTC)
Posts: 4
Turkey

Thanks: 1 times
no I didn't do it yet. It's a server and I thought that I don't need to restart
epf  
#4 Posted : Tuesday, October 22, 2019 7:40:24 AM(UTC)
epf

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 12/20/2013(UTC)
Posts: 917
Switzerland

Thanks: 14 times
Was thanked: 154 time(s) in 148 post(s)
you have to reboot your server after installing an Oracle driver, otherwise your ASP.Net application won't recognize the oledb driver...
thanks 1 user thanked epf for this useful post.
tgenc on 10/22/2019(UTC)
tgenc  
#5 Posted : Tuesday, October 22, 2019 10:59:37 AM(UTC)
tgenc

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/21/2019(UTC)
Posts: 4
Turkey

Thanks: 1 times
Thank you for your update,
I will try and inform you
tgenc  
#6 Posted : Tuesday, October 22, 2019 12:59:55 PM(UTC)
tgenc

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/21/2019(UTC)
Posts: 4
Turkey

Thanks: 1 times
it works after than restart!!
thank you very much
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.